Prova en unik vinupplevelse
Vi har allierat oss med utvalda sommelierer från några av de mest populära restaurangerna i Danmark, Tyskland och Sverige. Utforska deras provningsboxar och vinrekommendationer här.
Sommelier
Tina Johansson
Eget företag - konsult sommelier
Jag har alltid haft en passion för mat och när jag blev gammal nog att köpa vin fick jag snabbt ett stort intresse för det också. Sedan j...
Sommelier
Julie Brink Færch
Ägare av Danish Sommelier Education
Julie Brink Færch är utbildad servitör och sommelier med mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen. Idag jobbar Julie som vinkonsult o...
Sommelier
Pernille Malec
Sommelier på The Samuel
Min väg till vin började trots allt tillbaka på min läroplats på Lolland, där utländska viner användes (kanske därför jag fortfarande äls...
Sommelier
Valdemar Olin
Sommelier på Dragsholms slott
Jag började som student på Skovshoved hotell 2012. Då ville jag bara bli en bra servitör, då jag själv har dragit nytta av det goda bemöt...
Sommelier
Andreas Kirkegaard Pazdecki
Headsommelier på Formel B
Min väg till vin kom som en förlängning av min servitörsutbildning, där jag verkligen fick upp ögonen för vad mat och vin kunde göra har ...
Sommelier
Simon Kvist Bjerre
Sommelier & delägare i Alimentum
Jag är delägare i Alimentum - en restaurang i Aalborg med en grön Michelinstjärna.
Jag har alltid haft ett stort intresse för vin, efte...
Sommelier
Marlene Lund Larsen
Sommelier på Falsled Kro
Min väg till vin började när jag började som servitör för drygt 14 år sedan. Jag kunde ingenting och hade egentligen inte smakat så mycke...
Sommelier
Thomas Korby
Chef sommelier på Mielcke & Hurtigkarl
Min väg till vin började redan när jag började i branschen tillbaka på Sydfyn 2007. Alltid på golvet, först som servitör, sedan som resta...
Sommelier
Kristian Grøndahl
Chef sommelier på Tøystrup Gods
Jag började i branschen när jag var 18, då jag hade turen att ha en chef som tog mig in i vinvärlden, där mitt stora intresse för vin bör...
Sommelier
Johan Brodersen
Restaurangchef på Ruths Hotel
Jag började som servitör 2008, men min lärlingsutbildning var inte inriktad så mycket på vin, så jag hade turen att komma med i tävlingsl...
Sommelier
Jonas Bronton
Restaurangchef & Head Sommelier på Kong Hans Kælder
Min väg in i vinvärlden börjar hela vägen tillbaka från bilsemestern med familjen, ner genom Europa, där mina föräldrar alltid planerade ...
Sommelier
Oliver Adler
Sommelier på Waldhotel Sonnora
Min första inställning till vin var efter min utbildning i restaurangen på Wald & Schlosshotel Friedrichsruhe. Jag fick ta hand om et...
Sommelier
Florian Richter
Maître & Head Sommelier på Kronenschlösschen
Jag är född och uppvuxen i Bayern/Övre Pfalz i slutet av 1980-talet, och jag har alltid varit en person som omedelbart drivit allt som in...
Sommelier
David Gradzik
Sommelier på Bandol sur mer
Jag tog examen från IHK sommelierskolan i Berlin för 4 år sedan och avslutade samtidigt WSET Level 3-examen. Jag har arbetat som sommelie...
Sommelier
Michael Stiel
Sommelier på Restaurant Horváth Berlin
Allt började med matlagningskurser i Nürnberg, där jag föddes och växte upp, vid 16 års ålder, bara för skojs skull. Det, och framför all...
Sommelier
Aleksander Petrovic
Head Sommelier på Restaurant Schanz
Jag har jobbat på restaurang Schanz i Piesport, Tyskland, som har belönats med tre Michelinstjärnor sedan 2021, i tre år. Jag älskar att ...
Sommelier
Raphael Reichardt
Restaurangchef och chef sommelier på restaurang Tim Raue
Jag heter Raphael Reichardt och är restaurangchef och chef sommelier på Restaurant Tim Raue. Vi är en 2* restaurang i hjärtat av Berlin. ...
Sommelier
Vanessa Lieser
Sommelier på Restaurant Ösch Noir
Född i Köln Butter, uppvuxen i det vackra vinlandet Mosel. Det finns en liten vingård som jag är släkt med. Jag hjälpte till mycket på fa...
Sommelier
Adrian Imm
Sommelier på Spa & Golf Resort Weimarer Land
Jag är just nu sommelier på Spa & Golf Resort Weimarer Land i Thüringen, och mitt huvudfokus ligger på vår restaurang »Masters«, som ...
Sommelier
Alexander Seiser
Sommelier och konsult som egenföretagare
Alexander har tidigare varit chefsommelier och restaurangchef på Michelin-restaurangen Aend i Wien. Alexander bloggar också om vin på soc...
Sommelier
Viktor Trojaborg
Vindirektör, för Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro och Connection av Alan Bates
Jag heter Viktor Trojaborg, är 30 år och har tillbringat de senaste 13 åren av mitt liv i restaurangbranschen. Mitt verkliga intresse för...