Prova en unik vinupplevelse

Vi har samarbetat med utvalda sommelierer från några av världens mest populära restauranger. Utforska deras vinlådor och vinrekommendationer här.

Sommelier

Emma Ziemann

Konsult Sommelier - Eget Företag
Jag har arbetat inom restaurang sedan tonåren men jag föll för vin när jag på skoj anmälde mig till en vinkunskapskurs på Göteborgs Unive...
Sommelier

Tina Johansson

Eget företag - konsult sommelier
Jag har alltid haft en passion för mat och när jag blev gammal nog att köpa vin fick jag snabbt ett stort intresse för det också. Sedan j...
Sommelier

Julie Brink Færch

Ägare av Danish Sommelier Education
Julie Brink Færch är utbildad servitör och sommelier med mångårig erfarenhet inom restaurangbranschen. Idag jobbar Julie som vinkonsult o...
Sommelier

Pernille Malec

Sommelier på The Samuel
Min väg till vin började trots allt tillbaka på min läroplats på Lolland, där utländska viner användes (kanske därför jag fortfarande äls...
Sommelier

Valdemar Olin

Sommelier på Dragsholms slott
Jag började som student på Skovshoved hotell 2012. Då ville jag bara bli en bra servitör, då jag själv har dragit nytta av det goda bemöt...
Sommelier

Andreas Kirkegaard Pazdecki

Headsommelier på Formel B
Min väg till vin kom som en förlängning av min servitörsutbildning, där jag verkligen fick upp ögonen för vad mat och vin kunde göra har ...
Sommelier

Simon Kvist Bjerre

Konsultande sommelier & tidigare delägare i Alimentum
Jag är tidigare delägare i Alimentum - restaurang i Aalborg med grön Michelinstjärna. Jag har alltid haft ett stort intresse för vin, e...
Sommelier

Marlene Lund Larsen

Sommelier på Falsled Kro
Min väg till vin började när jag började som servitör för drygt 14 år sedan. Jag kunde ingenting och hade egentligen inte smakat så mycke...
Sommelier

Johan Brodersen

Restaurangchef på Ruths Hotel
Jag började som servitör 2008, men min lärlingsutbildning var inte inriktad så mycket på vin, så jag hade turen att komma med i tävlingsl...
Sommelier

Jonas Bronton

Restaurangchef & Head Sommelier på Kong Hans Kælder
Min väg in i vinvärlden börjar hela vägen tillbaka från bilsemestern med familjen, ner genom Europa, där mina föräldrar alltid planerade ...
Sommelier

Oliver Adler

Sommelier på Waldhotel Sonnora
Min första inställning till vin var efter min utbildning i restaurangen på Wald & Schlosshotel Friedrichsruhe. Jag fick ta hand om et...
Sommelier

Florian Richter

Maître & Head Sommelier på Kronenschlösschen
Jag är född och uppvuxen i Bayern/Övre Pfalz i slutet av 1980-talet, och jag har alltid varit en person som omedelbart drivit allt som in...
Sommelier

David Gradzik

Sommelier på Bandol sur mer
Jag tog examen från IHK sommelierskolan i Berlin för 4 år sedan och avslutade samtidigt WSET Level 3-examen. Jag har arbetat som sommelie...
Sommelier

Michael Stiel

Sommelier på Restaurant Horváth Berlin
Allt började med matlagningskurser i Nürnberg, där jag föddes och växte upp, vid 16 års ålder, bara för skojs skull. Det, och framför all...
Sommelier

Aleksander Petrovic

Head Sommelier på Restaurant Schanz
Jag har jobbat på restaurang Schanz i Piesport, Tyskland, som har belönats med tre Michelinstjärnor sedan 2021, i tre år. Jag älskar att ...
Sommelier

Raphael Reichardt

Restaurangchef och chef sommelier på restaurang Tim Raue
Jag heter Raphael Reichardt och är restaurangchef och chef sommelier på Restaurant Tim Raue. Vi är en 2* restaurang i hjärtat av Berlin. ...
Sommelier

Vanessa Lieser

Sommelier på Restaurant Ösch Noir
Född i Köln Butter, uppvuxen i det vackra vinlandet Mosel. Det finns en liten vingård som jag är släkt med. Jag hjälpte till mycket på fa...
Sommelier

Adrian Imm

Sommelier på Spa & Golf Resort Weimarer Land
Jag är just nu sommelier på Spa & Golf Resort Weimarer Land i Thüringen, och mitt huvudfokus ligger på vår restaurang »Masters«, som ...
Sommelier

Alexander Seiser

Sommelier och konsult som egenföretagare
Alexander har tidigare varit chefsommelier och restaurangchef på Michelin-restaurangen Aend i Wien. Alexander bloggar också om vin på soc...
Sommelier

Viktor Trojaborg

Vindirektör, för Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro och Connection av Alan Bates
Jag heter Viktor Trojaborg, är 30 år och har tillbringat de senaste 13 åren av mitt liv i restaurangbranschen. Mitt verkliga intresse för...
Sommelier

Jonathan Christensen

Restaurangchef på aye aye
Min väg in i vinvärlden började under mitt sabbatsår, där i synnerhet vår Head Sommelier var bra på att lära av honom. Jag blev snabbt ny...
Sommelier

Gustav Evald Bundgaard

R Vinbar, Ägare & Föreståndare samt lärare på den Dansk Sommelier uddannelse
Jag tror egentligen att jag började i branschen för att jag ville bli kock, men jag insåg snabbt att det inte var vad jag ville. Efter de...
Sommelier

Dennis Blok

Restaurangchef & Chefsommelier på Pearl by Paul Proffitt
Jag föddes in i branschen, min mamma är utbildad kock och har arbetat som servitör i 20 år. Så det var naturligt för mig att vilja arbeta...
Sommelier

Alberto Segade Menendez

Restaurant manager & wine director på Kadeau
Jag kommer ursprungligen från Galicien och har de senaste 15 åren arbetat på fine dining-restauranger som Scott's och Fera* på Clarid...
Sommelier

Stefano Angeloni

Sommelier chef på restaurang Ox und Klee
Jag kommer ursprungligen från San Giovanni Bianco, en liten by nära Bergamo i Italien. Efter studenten flyttade jag till Storbritannien,...
Sommelier

Lukas Wiegman

ASI Gold Diploma Sommelier
Lukas Wiegman är en erkänd sommelier, känd för sin djupa expertis och raffinerade smak. Han har erhållit det prestigefyllda ASI Gold Dipl...
Sommelier

Antonios Askitis

Sommelier och ägare av Pommes und Wein.
Jag är ett barn av gastronomin. Min pappa tog med mig till ProWein för över 20 år sedan. Helt ärligt följde jag med mest för att bli full...
Sommelier

Alex Pogrebnoi

Sommelier på Noa Chef's Hall
Jag är en dedikerad sommelier med över tio års erfarenhet inom restaurangbranschen, där jag tidigare har arbetat som kock och souschef på...
Sommelier

Mikk Parre

Sommelier & Cellar Master
Mitt liv som sommelier började för 13 år sedan, precis som för många andra – av en lycklig slump när jag började arbeta på Moon, en avsla...