Marlene Lund Larsen

Sommelier på Falsled Kro

Vinakademiet Nivå 2

Min väg till vin

Min väg till vin började när jag började som servitör för drygt 14 år sedan. Jag kunde ingenting och hade egentligen inte smakat så mycket just då, men när jag började på mina skolkurser ökade plötsligt mitt intresse. Jag hade också turen att ha några duktiga 'lärlingar' (som de kallar det) som var mer än villiga att lära av dem. Så gick åren och det byggdes hela tiden på, och byggdes på... och med tiden fick jag reda på vad jag tyckte var det mest spännande med vin, och det är: varför smakar det enskilda vinet som det gör? Det finns många vinklar att dyka in i Och det här är något jag älskar att förmedla till våra gäster i restaurangen, på vackra Vejrø. Det jag inte kan om vin undersöker och studerar jag, både för min egen kunskaps skull, men framför allt för att bättre kunna förklara för gästen varför vinet smakar som det gör, och varför det kanske inte gör det. matchar maten. Allt detta är en del av att ge en bra service, enligt min mening. "Så det är en "utbildning" som aldrig tar slut, och den är fantastisk, eller hur? En bra kombination av båda är nog därför jag är där jag är idag, och inte att förglömma de duktiga och duktiga kollegorna - vem är mest viktig sak.

Mina rekommendationer