Vanessa Lieser

Sommelier på Restaurant Ösch Noir (Michelin)

IHK Sommelier - WSET3

Född i Köln Butter, uppvuxen i det vackra vinlandet Mosel. Det finns en liten vingård som jag är släkt med. Jag hjälpte till mycket på fastigheten och i vingårdarna. Utbildade sig till hotellchef – började bli mer intresserad av vin och av att kombinera det med mat. Arbetade ursprungligen i receptionen, men jag visste att jag såg mig själv mer i tjänst med vin. Började sommelierutbildningen 2020 - arbetade på en 3-stjärnig Michelinrestaurang. – En tjänst som sommelierassistent. Jag fick då möjligheten att arbeta som kock Sommelière på en 1-stjärnig Michelinrestaurang. Jag är ung i den här branschen och ville lära mig mer. Jag bestämde mig för att arbeta i ett team som sommelier på en 2-stjärnig Michelinrestaurang - Ösch Noir - fram till idag. Jag har alltid trott att om du är den största fisken i din damm, hoppa in i en större damm för att börja om som en grodyngel.

Rekommendationer