Allt började med matlagningskurser i Nürnberg, där jag föddes och växte upp, vid 16 års ålder, bara för skojs skull. Det, och framför allt ägaren till denna matlagningsskola, hade en sådan inverkan på mig att han är den han är idag. Det tände gnistan - men bara den första lågan, för det tog ytterligare 15 år innan den var helt antänd. Efter att ha flyttat till Berlin för att studera, avslutat en handelsexamen och arbetat inom detta område i nästan fem år, bestämde jag mig för att lägga allt bakom mig och byta bransch. Ett kort sabbatsår, planerat under ett år från Berlin för att delta i WSET-programmet, drabbade COVID. Nåväl, oturen var över – jag fick stanna i Nürnberg ett år till. Men jag använde det här året för att utöka mina kunskaper om vin - medan jag drack ;) Jag fortsatte att söka jobb inom cateringbranschen och fick chansen att intervjua på Restaurant Horváth. Och se - efter att ha börjat som Chef de Rang fick jag chansen att ta över Janine Voltaires position som sommelier i förtroende åt Jeannine och Sebastian Frank. Sedan dess har jag forskat och marknadsfört viner från vilda östern. Hans viner är fortfarande i linje med Sebastian Franks idé om att fokusera på den tidigare kejserliga och kungliga monarkin. Ta en klunk vin från mig på Restaurant Horvath berlin och upptäck vad som händer bortom det bekanta.