Viktor Trojaborg

Vindirektör, för Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro och Connection av Alan Bates (Michelin)

WSET Niveau 3 & Dansk Sommelier Uddannelse

Jag heter Viktor Trojaborg, är 30 år och har tillbringat de senaste 13 åren av mitt liv i restaurangbranschen. Mitt verkliga intresse för vin uppstod för 8 år sedan, när min dåvarande arbetsgivare föreslog att jag skulle gå en vinkurs - detta cementerade mig in i vinvärlden och jag började min utbildning på danska Sommelier Training 2016. Detta har sedan gett upphov till ett antal av utbildningar, och som dropp har jag precis avslutat min sista tentamen på WSET Diploma i London, som jag med spänning väntar på svar på. Till vardags jobbar jag som Wine Director för Kong Hans Kælder, Henne Kirkeby Kro och Connection av Alan Bates, som jag har nöjet att köpa till våra samlade vinkällare och i samarbete med våra duktiga chefsommelierer sätta ihop vinlistor och vinmenyer på respektive restauranger samt se till att vi i framtiden kan fortsätta att erbjuda de bästa flaskorna och därmed bevara vår plats bland de bästa danska restaurangerna För mig har vin inte bara blivit en livsstil, utan också en hobby - jag odlar alla aspekter, från den tunga teorin till den välsmakande döda vinkeln. , och har till och med odlat 3 rader druvor, tillsammans med ett par följeslagare på en gård uppe i Nordsjälland. Mina semestrar tar mig alltid förbi en vinregion och jag gör en poäng av att åka på vinturer minst en gång om året, dels för att hålla mig uppdaterad, dels för att kunna fördjupa mig i vinmakarnas källare och utöka min förståelse av det som för mig har blivit fröet till mitt uppehälle: Vin.