Stefano Angeloni

Sommelier chef på restaurang Ox und Klee (Michelin)

CMS Certified & WSET Level 3

Jag kommer ursprungligen från San Giovanni Bianco, en liten by nära Bergamo i Italien.

Efter studenten flyttade jag till Storbritannien, där jag upptäckte min passion för vin. Jag fascinerades inte bara av vinets smakrikedom, utan också av kulturen, berättelserna och människorna bakom varje vin.

Som General Manager och Chefssommelier på L’Atelier du Vin i Brighton var jag med och öppnade tre olika enheter och tog under den tiden även certifikaten WSET Level 3 och Certified Sommelier från Court of Master Sommeliers.

År 2020 flyttade jag till Köln, där jag arbetade på restaurangerna Zippiri och Phaedra innan jag tog över rollen som Chefssommelier på båda restaurangerna Astrein* och Augustin, drivna av Eric Werner.

År 2024 vann jag Ruinart Sommelier Challenge i Tyskland och påbörjade WSET Diploma Level 4, som jag nu nästan har avslutat.

Sedan april 2025 arbetar jag som Chefssommelier på restaurang Ox und Klee**, där jag med stor entusiasm ansvarar för vinutbudet och tar mig an nya utmaningar, särskilt inom kreativa vinpaket.

Rekommendationer

Nästa sommelier

Alberto Segade Menendez