Aleksander Petrovic

Head Sommelier på Restaurant Schanz (Michelin)

Sommelier Austria & Cafa Bordeaux

Jag har jobbat på restaurang Schanz i Piesport, Tyskland, som har belönats med tre Michelinstjärnor sedan 2021, i tre år. Jag älskar att visa folk färdigheterna i denna fortfarande underskattade vinregion eftersom vinerna från Mosel behåller sin fräschör när de åldras. Under min tid i Salzburg arbetade jag med en georgisk servitör vid namn Akaki, som var så passionerad för vin att han infekterade mig med viruset. När du väl är inne finns det ingen väg ut, och jag hamnade faktiskt här tack vare mitt intresse för tyska viner. Min tidigare chef sommelier på Ritz Carlton Vienna var tysk, så jag hade möjlighet att prova många olika vinstilar från detta land. Jag blev kär i den ljusa syran och starka kroppen, trots att de är låga i alkohol jämfört med österrikiska viner. Så jag bestämde mig för att flytta till Mosel. Jag hade ingen aning om vinregionen, särskilt inte om jordens mångfald, men jag lärde mig det genom många provningar och besök på fälten.