Florian Richter

Maître & Head Sommelier på Kronenschlösschen

Heidelberg Sommelier school & advanced level in the Court of Master Sommelier

Jag är född och uppvuxen i Bayern/Övre Pfalz i slutet av 1980-talet, och jag har alltid varit en person som omedelbart drivit allt som intresserat mig med passion, även om jag generellt sett är en väldigt tyst person. Min personliga nyfikenhet på kunskap i allmänhet visade sig under min utbildning som hotellchef på Best Western Berghotel Rehlegg AG i Ramsau, särskilt i min roll som bartender för sprit, speciellt whisky. De olika nivåerna av mognad, texturer och smaker från bara tre ingredienser med en enorm variation av nyanser har fascinerat mig oerhört. Att prova andra andar och deras kombinationer var som att dyka in i en varierad värld av njutning. Till slut gick Cheese med i denna ständigt växande passion som en varierad parningspartner, och jag insåg äntligen min kärlek till vin genom dessa utsökta omvägar. En smaklekplats på högsta nivå som växer med varje vinområde, varje terroir, varje vinstock och varje årgång, som alltid erbjuder nya viner och därför en ny smaktäthet. Som förmedlare och därmed gränssnittet mellan vinmakaren, det färdiga vinet och gästen fick jag ett brett utbud av hostingtjänster som sommelier. Detta gör att jag kan fördjupa mig i min roll dagligen, guida människor till god smak, underhålla dem och ge dem lite avkoppling, kanske till och med möjligheten att drömma några dagdrömmar. Detta definierar mitt mål och går hand i hand med det, inte bara att behålla det vinspecifika arvet på Hotel Kronenschlösschen, där jag har arbetat sedan 2013, aktivt utan för att ytterligare utöka det. Dessutom arbetar jag intensivt med att dela med mig av mina kunskaper till intresserade – professionellt och privat övar jag alltid på ständig förbättring och utbildar nu även andra själv. På det sättet anser jag mig vara lyckligt lottad på grund av de trevliga och bra kollegor jag har träffat under min karriär.