Jag föddes in i branschen, min mamma är utbildad kock och har arbetat som servitör i 20 år. Så det var naturligt för mig att vilja arbeta i branschen, även om jag egentligen ville bli kock till att börja med, men jag insåg snabbt att jag hellre ville vara inne i restaurangen än ute på baksidan! Detta innebär också att jag under de senaste 15 åren har arbetat professionellt med vin genom mitt arbete på olika restauranger. År 2017 gick jag Sommelierprogrammet och sedan dess har jag även blivit lärare och examinator för tentorna i samma program. Det är en prestigefylld möjlighet att hjälpa till att föra vidare till nya sommelierer och det hjälper mig att hålla mig själv skärpt. År 2024 blev jag också medlem i den danska sommelierföreningen.
För mig är det ett stort privilegium att varje dag få arbeta med något som också är min hobby. Vin är en passion, det är något man måste brinna för, man måste vara ständigt nyfiken och leta efter ny kunskap, nya producenter och förändringar i t.ex. metoder hos befintliga producenter, generationsväxling t.ex.
Min vardag utspelar sig i Kruså på södra Jylland, jag har precis hjälpt till att öppna Restaurant Pearl By Paul Proffitt i de lokaler som tidigare hade Restaurant Bind - här är jag anställd som Restaurant Manager & Head Sommelier, så här har jag äran att ansvara för vinmenyer och vinkällare.